Toisilla ihmisillä on taipumus nähdä lasi puolityhjänä, toiset sen sijaan kokevat sen puolitäytenä. Kielteiset ajatukset ja tunteet nakertavat hyvinvointiamme. Ajattelun muuttaminen onnistuu harvoin pelkällä tahdonvoimalla. Muutos edellyttää, että ihminen myös alkaa toimia toisin.
Myönteisyyttä voi harjoitella. Kyse ei ole ”vippaskonsteista” vaan yksinkertaisesti tietoisesta huomion kiinnittämisestä ja ohjaamisesta myönteisiin asioihin. Muutos perustuu aivojen kykyyn muovautua sekä oppia harjoittelun ja toiston avulla.
Kielteisiä ajatuksia ei aina voi eikä kannata työntää pois. Niiden rinnalle ja tilalle on kuitenkin hyvä tuoda positiivisia ja kiitollisia ajatuksia. Kiitollisuuspäiväkirjan pitäminen voi auttaa huomaamaan paremmin asiat, jotka ovat elämässämme hyvin. Kiitollisuuden ilmaiseminen toiselle ihmiselle Kiitollisuuskirjeellä ja Hyviä tekoja tekemällä ovat molemmille myönteisiä tunnekokemuksia. Ne myös aikaansaavat usein sen, että hyvä lähtee kiertämään. Kun saa, haluaa myös antaa.
”Märehtiminen” tarkoittaa ikävien asioiden pyörittelyä mielessä. Se on huono tapa, joka ruokkii negatiivisia ajatusketjuja. Jos haluat rajoittaa märehtimistä, kannattaa sinun kokeilla Huolipäiväkirjan pitämistä.
Omien vahvuuksien tunnistaminen ja käyttäminen arjessa sekä itsemyötätunto ovat onnellisen elämän työrukkasia. Unelmakartta ja Tulevaisuuskirje suuntaavat matkaa kohti hyvää tulevaisuutta.
Myönteisiä ja valaisevia harjoitteluhetkiä!
Muistipuisto®-verkkopalvelussa käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseen.
Voit valita alta mitkä evästeet haluat sallia.